Enkele van onze Cases

 

Meertalige klantenservice

Emma Matras: zorgeloos meertalige klantenservice met SpangenbergGroep

Emma Matras is een van oorsprong Duits bedrijf dat op dit moment actief is een groot deel van Europa. Het Emma matras is in vrijwel alle landen waar ze verkocht worden verkozen tot beste matras. Het matras wordt vooral online verkocht en heeft daarbij een unieke 100 dagen proefperiode.

Omdat het matras veelal online wordt verkocht is het contact met klanten erg belangrijk. Emma matras heeft er daarom voor gekozen om klanten in hun eigen taal te woord te staan en daarbij zeer ruime openingstijden aan te houden.

SpangenbergGroep ondersteunt Emma Matras met het realiseren van hoogwaardig klantcontact. Wij ondersteunen met full-service meertalige klantenservice waarbij wij functioneren als de klantenservice voor Emma Matras. Zo is Emma Matras altijd zorgeloos goed bereikbaar en worden klanten professioneel te woord gestaan.

Over Tastea

Geluk, genot en verbondenheid; dat zijn onze kernwaarden. De oprichting van Tastea komt voort uit een behoefte naar natuurlijke producten. Wij geloven in de kracht en de geur van de natuur. Thee gepaard met een lekkernij is niet alleen ontspannend na drukke (werk)dagen, het is ook nog eens een genot voor je mind, body & soul. Wij zijn gespecialiseerd in luxe theeblends; losse, kruiden- en fruittheeën die iets voor jou kunnen betekenen. Luxe en 100% natuurlijke theeblends koop je dan ook enkel bij Tastea. Taste the goodlife.

Achtergrond

Tastea heeft een enorme groei doorgemaakt. Het aantal bestellingen is enorm gegroeid. Tastea heeft zich in een hele korte tijd ontwikkeld tot een grote aanbieder van luxe thee blends met een groot klantenbestand. Omdat het bedrijf een explosie groei door gemaakt heeft is er gekozen voor een ondersteuning op het gebied van klantenservice. Daarbij hebben ze gezocht naar een partner die niet alleen klantcontacten afhandelt op uitvoerend niveau maar een partner die ook in staat is klantsignalen te vertalen naar concrete adviezen. Adviezen die een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het bedrijf en het merk Tastea.


Tastea over de dienstverlening van SpangenbergGroep

“Door de snelle groei van Tastea, kwamen er dagelijks meer klantenservice werkzaamheden bij. Wijzelf kregen dit intern niet meer georganiseerd. Wij hadden onvoldoende ervaring met het managen toenemende aantallen inkomende klantcontacten. Wij zijn op zoek gegaan naar een partij die ons compleet kon ontzorgen én bij structurele vragen meedenkt naar een lange termijn oplossing. Een stukje consultancy. Dit alles en meer hebben wij gevonden bij Spangenberggroep. Zeer prettige samenwerking, niets dan lof.”


Over SpangenbergGroep

Klanten verwachten steeds meer. Ze eisen goede service en ze verwachten dat uw klantenservice bereikbaar is. Het inrichten van een eigen klantenservice waar inkomende klantcontacten professioneel worden afgehandeld is lastig. Wij hebben een contactcenter waarin wij ook uw klantcontacten effectief, efficiënt en vooral professioneel kunnen afhandelen. Voor allerlei verschillende klanten verzorgen wij de volledige klantenservice. Dat kan meertalig, op alle kanalen en op de openingstijden die de klanten van onze opdrachtgevers wensen. Wij verzorgen gewoon goede klantenservice. Daarbij gaat onze ondersteuning verder als het enkel afhandelen van de klantcontacten zelf. Op basis van onze jarenlange ervaring adviseren wij opdrachtgevers ook doorlopend over de wijze waarop zij hun dienstverlening kunnen optimaliseren en steeds verder kunnen opstemmen op de klantbehoefte. Gewoon, omdat we dat leuk vinden.

 

 

Over SpangenbergGroep

SpangenbergGroep is specialist in klantbeleving. Wij geloven in de kracht van kwalitatief hoogwaardige contactmomenten in het streven naar de ultieme klantbeleving. Met onze ruime ervaring in het optimaliseren van klantbeleving hebben wij daar een drietal diensten voor ontwikkeld: Telefoonservice, Klantcontact en Klantbeleving.

Een team van 45 medewerkers staat 365 dagen per jaar klaar om een groot aantal klanten bij te staan. Wij werken voor zowel kleine zelfstandigen die zelf hun telefoon niet kunnen beantwoorden als voor overheidsinstellingen en grote internationale concerns die de klantbeleving willen verbeteren.

Voor het uitvoeren van onze outboundcampagnes waren wij op zoek naar een professionele partij om mee samen te werken, die wij gevonden hebben in SpangenbergGroep. Outboundcampagnes is een apart vak waarvoor wij de benodigde kennis en ervaring niet in huis hadden. SpangenbergGroep weet precies hoe ze onze klanten het beste kunnen benaderen en welke tone of voice bij onze doelgroep past. Omdat ze denken vanuit de klantbeleving en minder vanuit het verkopen van het product, wisten ze de conversie meer dan te verdubbelen. Bovendien zijn zij continu op zoek naar verbeterpunten: een partij die écht met ons meedenkt. De bijzondere aanpak van SpangenbergGroep zorgt ervoor dat onze verwachtingen overtroffen worden.

Hey Bracelet is 1 van de producten van House of Haptics. Het is een product dat ontwikkeld is na een zeer succesvolle kickstarter campagne. Wij helpen House of Haptics met het afhandelen van de klantcontacten. Daarnaast beheren we de respons op de social media kanalen.

Over SpangenbergGroep

SpangenbergGroep is specialist in klantbeleving. Wij geloven in de kracht van kwalitatief hoogwaardige contactmomenten in het streven naar de ultieme klantbeleving. Met onze ruime ervaring in het optimaliseren van klantbeleving hebben wij daar een drietal diensten voor ontwikkeld: Telefoonservice, Klantcontact en Klantbeleving.

Een team van 45 medewerkers staat 365 dagen per jaar klaar om een groot aantal klanten bij te staan. Wij werken voor zowel kleine zelfstandigen die zelf hun telefoon niet kunnen beantwoorden als voor overheidsinstellingen en grote internationale concerns die de klantbeleving willen verbeteren.

De Kamer van Koophandel is begin 2014 gestart met het centraal afhandelen van klantcontacten. Na het opstarten van het KCC hebben zij SpangenbergGroep gevraagd om het KCC door te lichten en waar mogelijk te optimaliseren. Op dat moment zijn wij gestart met een inventarisatie van de status van het KCC waarbij we met name hebben gekeken naar mensen, processen, kwaliteit en de klantcontact strategie. Nadat de aanbeveling uit ons eindrapport integraal waren overgenomen door de raad van bestuur zijn wij gestart met de uitvoer daarvan.

De resultaten van ons project waren tastbaar

  1. De klantcontacten werden door klanten voor ons project gewaardeerd met een 6,3 binnen 4 maanden hebben wij dat weten te verhogen tot een 8,1
  2. De first time fix werd in 4 maanden verhoogd van 88% naar 96%
  3. Het aandeel vermijdbare gesprekken werd in 4 maanden met 23% verlaagd.

Bijkomende resultaten van onze aanpak

  1. De medewerker tevredenheid werd hoger
  2. De kwaliteit van het klantcontact kwam centraal te staan
  3. Processen werden geoptimaliseerd en afgestemd op de klantbehoeften.

www.kvk.nl

Peter Hahn is een modebedrijf dat onder andere in Nederland actief is. Peter Hahn hecht veel waarde aan de klantenservice en werkt samen met SpangenbergGroep om de bereikbaarheid van de klantenservice te optimaliseren. SpangenbergGroep biedt ondersteuning door full-service klantenservice waarbij wij klanten te woord staan en klantvragen beantwoorden.

Door middel van systeem integratie zijn wij in staat de klantenservice vragen volledig zelfstandig af te handelen.

SpangenbergGroep heeft Essent ondersteunt bij het inventariseren van de interne bedrijfsprocessen en de wijze waarop de klant deze processen ervaart. Door middel van proces optimalisatie is vervolgens gewerkt aan 5 bedrijfsprocessen die door de klanten als negatief beoordeeld werden. Met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen is vervolgens de klanttevredenheid verbeterd.

SpangenbergGroep heeft het contactcenter van Robeco Direct omgevormd van een kosten gedreven organisatie naar een opbrengsten georiënteerde organisatie. Wij hebben daarbij aangetoond dat direct klantcontact extra omzet kan opbrengen én de klantbeleving kan verbeteren. Daarnaast hebben we Robeco Direct ondersteund met interim management en consultancy.

SpangenbergGroep heeft Ziggo ondersteund bij het meten van de Net Promotor Score. Daarbij hebben wij Ziggo ondersteund op diverse projecten door middel van interim management en consultancy. Onze dienstverlening was gericht op het verbeteren van de klantbeleving en het optimaliseren van het contactcenter.

SpangenbergGroep heeft T-mobile ondersteunt bij de optimalisatie van het klantcontactcenter. Wij hebben door middel van het herinrichten van bedrijfsprocessen de klantbeleving verbeterd. Met name op het gebied van bereikbaarheid en het effectief en efficiënt afhandelen van klantcontacten hebben wij grote verbeteringen bewerkstelligd. Daarnaast hebben wij voor T-Mobile de 24/7 bereikbaarheid ingericht. Daarnaast hebben we T-Mobile ondersteund met interim management en consultancy.

SpangenbergGroep heeft Q-park ondersteund met een flex-pool. Door middel van het inzetten van de overcapaciteit hebben wij Q-park ondersteund in het realiseren van optimale bereikbaarheid en flexibiliteit. Daarnaast hebben wij voor Q-park andere projecten ondersteund op het gebied van werving, selectie, inbound calling en data entry.

Ook op het gebied van recruitement hebben we diverse opdrachten met succes afgerond voor Q-park.

SpangenbergGroep heeft dit Duitse onderzoeksbureau ondersteund in het meten van klanttevredenheid van diverse internationale klanten. Door middel van doorlopende onderzoeken hebben wij een bijdrage geleverd aan het in kaart brengen en verbeteren van klanttevredenheid voor diverse internationale klanten.

SpangenbergGroep heeft Rijkswater ondersteund bij het in kaart brengen van incidenten op wegen waarbij de snelheidslimiet was verhoogd naar 130 kilometer per uur. Door middel van het in kaart brengen van de incidenten en de ernst daarvan hebben wij in kaart gebracht of de verhoging van de maximale snelheid invloed had op de (ernst van) de incidenten.

SpangenbergGroep heeft DSM ondersteund bij het verrijken van databases. Voor een intern project waren van alle leveranciers de juiste gegevens nodig. SpangenbergGroep heeft internationale leveranciers databases verrijkt door middel van outbound calling in zowel Nederlands, Frans, Engels als Duits.

SpangenbergGroep heeft Van Lanschot ondersteunt bij het meten van de kwaliteit van de telefonische dienstverlening. Door middel van mystery calling hebben wij de kwaliteit van de telefonische dienstverlening in kaart gebracht. Daarbij adviseerden wij over de wijze waarop de kwaliteit verder verbeterd kon worden.

SpangenbergGroep heeft de Rabobank ondersteund door het benaderen van klanten om deze uit te nodigen voor een event. De outbound acties waren erop gericht de evenementen die georganiseerd werden door zoveel mogelijk klanten en ook potentiële klanten te laten bezoeken.

SpangenbergGroep heeft het MECC Maastricht ondersteund bij het werven van standhouders voor diverse beurzen. Door middel van leadgeneration hebben wij afspraken gemaakt voor account managers. Het doel was het werven van deelnemers en standhouders voor zowel B2B als voor B2C evenementen.

SpangenbergGroep heeft ING carlease ondersteund bij het meten van de kwaliteit van klantcontact. Door middel van mystery calling, mailing en shopping hebben wij een integraal beeld van de wijze waarop klanten te woord gestaan werden. Wij hebben ING carlease vervolgens ondersteund bij het verbeteren van de wijze waarop klanten te woord werden gestaan.

Klant Case: Diebold Nixdorf / SecurCash

Gedurende het proces van faillissement heeft SpangenbergGroep gefunctioneerd als schakel tussen de klanten van SecurCash en alle andere belanghebbenden. Betrokken partijen hierin waren onder andere de curatoren, De Nederlandse Bank, management en directie van SecurCash/ Diebold Nixdorf en de pers.

Wij hebben gedurende de aanvraag, de uitspraak en de uitvoer van het faillissement doorlopend met klanten geschakeld om hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en wat deze ontwikkelingen in hun specifieke situatie zouden betekenen. SpangenbergGroep heeft hierin gefunctioneerd als klantenservice van SecurCash.

Albert Clement (manager business support bij Secur Cash) over de dienstverlening van SpangenbergGroep:

“Het faillissement van SecurCash heeft de nodige voorbereidingen met zich mee gebracht. In overleg met de curatoren is besloten dat SecurCash tijdens het faillissement de klanten altijd goed, tijdig en duidelijk wilden informeren om de marktverstoring ten gevolge van het faillissement te beperken. Daarbij hebben wij de hulp van SpangenbergGroep ingeroepen om te functioneren als schakel tussen de klanten en de andere belanghebbenden.

De medewerkers van SpangenbergGroep hebben ons in dit proces volledig ontzorgd en hebben niet alleen onze klanten professioneel te woord gestaan, maar hebben ook constant meegedacht over de wijze van communicatie en het vertalen van de klantsignalen naar verbeteringen en deze signalen omzetten naar acties.

SpangenbergGroep heeft in dit hele proces de verwachtingen van alle betrokken partijen overtroffen, met name op het gebied van proactief meedenken en de zeer grote mate van flexibiliteit. Voor elke vorm van ondersteuning op het gebied van klantcontact zullen wij direct weer gebruik maken van de diensten van SpangenbergGroep.”

 

Zorgeloze goed bereikbare klantenservice of receptie?

Wij verzorgen kwalitatief hoogwaardig klantcontact, goede bereikbaarheid én een positieve klantbeleving!

Daag ons uit op 085-8884661 of gebruik onderstaand formulier: